Den Haag

Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Main menu: Home | Wandelingen | Activiteiten | GebiedenContact |

sample header image

Cursussen voor volwassenen

Het IVN probeert ook mensen enthousiast te maken voor de natuur door het geven van cursussen. Er zijn drie soorten cursussen: de Groene cursus, de Natuurgidsencursus en de cursus Tuinreservaten.

De Groene Cursus is laagdrempelig en bestemd voor een breed publiek. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in natuur en er iets meer van willen weten. De groene cursus beslaat 6 cursusavonden en 3 excursies Deze cursus wordt 2 keer per jaar gegeven: een keer in het voorjaar en een keer in het najaar.

De Natuurgidsencursus gaat dieper en is bestemd voor diegenen die zelf actief willen zijn bij  educatieve activiteiten om anderen – kinderen en volwassenen - enthousiast te maken voor de natuur. Om de 3 jaar start er een nieuwe cursus, de eerstvolgende start in september 2016. Het maximale aantal deelnemers is bereikt en de aanmelding voor de cursus 2016 is gesloten.

Tijdens de cursus Tuinreservaten leer je in vijf avonden en twee excursies hoe je jouw tuin kan omtoveren in een natuur- en diervriendelijke tuin, oftewel een Tuinreservaat!