Den Haag

Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Main menu: Home | Wandelingen | Activiteiten | Contact |

sample header image

Landgoed Clingendael

Het woord “landgoed” zegt het al: Clingendael is een park van stand. En met recht. Het park heeft een rijke historie. Welke ingang je ook neemt,  je proeft direct de sfeer van grandeur. De combinatie van historie en majestueuze natuur. Bij de ingang aan de Van Alkemadelaan wandel je Clingendael binnen over een dijk met aan weerskanten prachtig grote beuken.  Bij de ingang aan de Wassenaarseweg ga je het landgoed op over de statige oprijlaan naar het landhuis. Wat een entree!
Maar ook als je Clingendael verder inloopt: overal vind je sporen van oude tijden en kom je natuur tegen die daar naadloos op aansluit. In de aanleg van de tuinen, de waterlopen, in de leeftijd van de bomen, in overblijfselen van de historie. Er is van alles te ontdekken en te genieten. Je kunt, met enige fantasie, je helemaal voorstellen hoe de dames en heren vroeger over de paden flaneerden. Die sfeer wordt opgeroepen.
Clingendael is echt een wandelpark. De meeste paden zijn verhard en daardoor is het park heel toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.
Het landgoed Clingendael maakt helemaal waar dat het één van de mooiste landgoederen van Nederland is. Laat het niet aan je voorbij gaan!