Den Haag

Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Main menu: Home | Wandelingen | Activiteiten | Contact |

sample header image

Zuiderpark

Het Zuiderpark een prachtig park om gewoon lekker in te wandelen, te sporten, of te genieten van de natuur! Bekijk de bloementuin, het rosarium of het hertenkamp. Je bent ook welkom in de stadsboerderij, de Heimanshof, of op één van de speelplaatsen. Het park is geliefd bij veel Hagenaars. In de zomer kun je er picknicken of barbecueën met familie en vrienden.

Heimanshof
Als een van de laatste onderdelen van het Zuiderpark werd in 1935 De Heimanshof aangelegd. Een oase in de stad, met veel onverwachte hoekjes en een grote diversiteit aan planten en dieren. Een coniferenlaantje, een stukje Limburg, een stukje Drente, een kabbelend beekje, en niet te vergeten ... de olifantenvijver.
Lees verder over de Heimanshof.

Landengebied
Ben je een liefhebber van veel verschillende boom- en heestersoorten? Bezoek dan het arboretum 'Landengebied'. Er staan bomen en struiken afkomstig uit: China, Japan, Himalaya, Azië, Noord-Europa, Zuid-Europa en Noord-Amerika. Het arboretum heeft nu 695 verschillende soorten bomen.

Speelweides en westernspeelplaats
Er zijn 3 grote speelweiden met een totale oppervlakte van 14 hectare. Voor de grote kinderen is er een 6 meter hoge speelkasteel. Jonge kinderen spelen graag op het speelterrein Ot en Sien. Op het zand staan wipkippen en schommels. En voor een echte wildwest-sfeer is er een westernspeelplaats.

Natuurspeelplaats Zuiderpret

Hier kunnen kinderen spelen met water, zand, modder, losse takken enzovoort. In de bosjes kunnen kinderen verstoppertje spelen maar ook boomhutten maken met de losse takken die er liggen. Tussen hoge heuvels is een loopbrug gemaakt die aansluit op een uitkijktoren. Daarnaast is er ook een snelstromende beek waar kinderen heerlijk met en in het water kunnen spelen. Tip: neem kaplaarzen en droge kleding mee.